#lesetipsfraenforfatter: Hva leser Anne Elvedal?

5. mai 2021

Anne Elvedal (f. 1973) er en av landets mest ettertraktede manusforfattere innen TV og film. Høsten 2020 debuterte hun som skjønnlitterær forfatter med ungdomsboka Dødens spill. I ukens #lesetipsfraenforfatter spør vi henne hva hun har på leseagendaen.

– Akkurat nå leser jeg Minneskogen av Sam Lloyd, Sommerlys og så kommer natten av Jón Kalman Stefánsson og Beistet og Bettina av Jack Meggit-Phillips.

Elvedal har skrevet manus til en rekke Amanda-nominerte og kritikerroste filmer og tv-serier. Engasjementet for skjerm er ikke vanskelig å spore i hennes leseplaner for 2021.

– I år tenker jeg å lese flere bøker som har funnet veien til lerretet. Det er alltid interessant å se hvordan samme historie utarter seg i de forskjellige formatene, spesielt når jeg skriver for flere formater selv, forteller hun, og legger til:

– På listen min akkurat nå står YA-serien Fear Street av R. L. Stine, The Haunting of Hill House av Shirley Jackson, The Undoing av Jean Hanff Korelitz og The Stand av Stephen King.

Produksjonsselskapet Monster har sikret seg film- og tv-rettighetene til Elvedals Døden spill-serie. Hvorfor hun har valgt å satse på en paranormal grøsser-triologi kan ha sitt opphav i egne lesepreferanser.

– Må innrømme at jeg liker aller best å lese psykologiske thrillere, grøssere og krim. Er glad i bøker som både presenterer en gåte, utforsker menneskets psyke og innehar en dose overnaturlige elementer, sier hun, og legger til:

– Samtidig blir jeg veldig hektet på umulige kjærlighetshistorier. Så en liten kontrast der, altså …

For øyeblikket skriver Elvedal på tredje og siste bok i serien som skal lanseres neste vår. Men bare ett skriveprosjekt er ikke nok for den habile forfatteren.

–Det har vært en periode med mye grubling på den siste boka, men nå håper jeg karakterene tar oppgaven sin på alvor og drar meg mot målet. I tillegg pusler jeg nå med en psykologisk thriller for voksne, pluss et par spillefilmer, avslører Elvedal.

Vi har med andre ord mer spenning i vente!

Har du lyst å lese de samme bøkene som Elvedal? Eller kanskje du har en ungdom i hus som burde lese Dødens spill-bøkene? Du finner de tilgjengelig som e-bøker til din PocketBook, blant annet hos Norli e-bokhandel.

God lesing!

Tilbake

Som mange selskaper, bruker PocketBook informasjonkapselteknologi for å forbedre din brukeropplevelse, for analytiske-og markedsføringsgrunner som er å vise deg relevante tilbud som er skreddersydd for dine interesser, mens du er på denne nettsiden og nettsidene til tredjeparter. PocketBook respekterer dine personvernrettigheter, så vi ber deg om å ta et øyeblikk for å se på Administrering av innstillinger for informasjonskapsler. Vær oppmerksom på at strengt nødvendige informasjonskapsler alltid er aktivert. Om du godkjenner bruken av alle informasjonskapslene, klikk Ok i dette oppsprettvinduet. For å lære mer om teknologien bak informasjonskapsler, fordelene med dem og hvordan PocketBook bruker dem, gå til vår Melding om informasjonskapsler.

Aa HD