#lesetipsfraenforfatter: Hva leser Dag O. Hessen?

14. mai 2021

I fjor kapret han hele to av fem Bragepriser: Verden på vippepunktet ble kåret til beste sakprosabok. I tillegg ble han tildelt hedersprisen for å bygge bro mellom vitenskap og allmennhet. I ukens #lesetipsfraenforfatter spør vi hva forskeren leser.

– Ble for litt siden ferdig med Apenes planet av Thomas Hylland Eriksen, om mobiltelefonens velsignelser og forbannelser. Nå leser jeg om igjen Kuskusen har fire fingre - en oppdagelsesreise i Ny-Guineas høyland av Xologen og klimaaktivisten Tim Flannery, forteller han.

Dag O. Hessen er professor i biologi ved Universitetet i Oslo og er kjent for sine vitenskapelige tekster om økologi og evolusjon. Ikke overaskende er det fag som står høyest på leselisten:

– Liker best å lese faktabaserte tekster, men er også svak for eksotiske skildringer framført med en viss humor. Sånn sett er Flannerys bok midt i blinken, sier han:

– Om ikke så lenge vil jeg ta fatt på Sissel Grans nyeste bok, Men størst av alt er begjæret.

Hessen leser mye, og er i motsetning til mange andre født med den unike egenskapen at han evner å stenge ute verden om det trengs. Aller helst leser han hjemme i sofakroken, men heldigvis trives han også bak skrivepulten:

– Det kommer en ny bok til høsten! Er på avslutningen av boka LIV. Den handler om livets opprinnelse, første famlende skritt, og det nesten ufattelige ved at vi bor på en planet full av liv - mot alle odds, røper han.

Ønsker du å lese noen av de samme bøkene som Dag O. Hessen? Eller kanskje du ennå ikke har fått lest Dag O. Hessens Verden på vippepunktet?

Du finner bøkene som e-bøker til din PocketBook. Blant annet hos Norli.

God lesing!

Tilbake

Som mange selskaper, bruker PocketBook informasjonkapselteknologi for å forbedre din brukeropplevelse, for analytiske-og markedsføringsgrunner som er å vise deg relevante tilbud som er skreddersydd for dine interesser, mens du er på denne nettsiden og nettsidene til tredjeparter. PocketBook respekterer dine personvernrettigheter, så vi ber deg om å ta et øyeblikk for å se på Administrering av innstillinger for informasjonskapsler. Vær oppmerksom på at strengt nødvendige informasjonskapsler alltid er aktivert. Om du godkjenner bruken av alle informasjonskapslene, klikk Ok i dette oppsprettvinduet. For å lære mer om teknologien bak informasjonskapsler, fordelene med dem og hvordan PocketBook bruker dem, gå til vår Melding om informasjonskapsler.

Aa HD