Fem grunner til at barna bør få et lesebrett nå

20. april 2020

Selv om vi er i en unntakstilstand kan vi ikke sette barnas utdanning og utvikling på pause. Det finnes et stort antall læringsverktøy på nettet, men det kan by på utfordringer når barna får tilgang til nettbrett og datamaskiner med Internett. En lese- og skriveoppgave kan fort bli byttet ut med en spennende video på YouTube, eller et morsomt spill.

Det er ikke unaturlig at barn og unge faller for slike fristelser, men ved å velge riktig enhet slipper du disse utfordringene. Et PocketBook lesebrett lar barna lese, lære og fokusere på det de skal.

Her er fem grunner til at PocketBook er et godt valg for elever.

Øyesikker skjerm

Lesebrettets skjerm er helt trygt for øynene. I motsetning til LCD-skjermer på nettbrett og smarttelefoner som lyser fra innsiden, bruker E Ink-skjerm bare reflektert lys, som vanlig papir. Det gjør E Ink-skjermen ufarlig for øynene, akkurat som en bokside. Som et resultat blir barna mindre lei av å lese og oppfatter ny informasjon bedre.

Ingen virtuelle distraksjoner

Nettbrett og smarttelefon kan lagre bøker, men kan også brukes til spill, TikTok og surfing på nettet.Det er en ekstremt utfordrende oppgave for et barn - og spesielt for en tenåring - å studere og lese bøker i stedet for å se video, bruke sosiale sosiale medier eller chatte med venner gjennom meldingstjenester. Det er med andre ord veldig store sjanser for at barnet blir distrahert.

PocketBook lesebrett er også koblet til Internett via Wi-Fi, men denne typen nettlesing passer bare for å søke etter informasjon og bla i oppslagsverk, og absolutt ikke til å se på YouTube.

Smarte verktøy

Lesebrettene fra PocketBook byr på flere verktøy som er nyttige for læring:

  • muligheten til å lage bokmerker og notater i margene
  • muligheten til å oversette utenlandske ord ved å bruke forhåndsinstallerte ordbøker
  • muligheten til å lagre utdrag av boken i en egen mappe

I tillegg er enheten ergonomisk utformet, og vekten (fra 155 til 300 g) lar et barn holde den i hånden en god stund. Sidene kan dreies både på berøringsskjermen og ved å bruke knappene på frontpanelet.

Skolebibliotek alltid tilgjengelig

PocketBook lesebrett er et stort bibliotek som har plass til flere tusen bøker og kan fungere uten å lade i opptil en måned. Men det er ikke alt - PocketBook støtter også et rekordhøyt antall formater: 19 bokformater, 4 grafiske formater og 3 lydformater (for enheter med lyd). Dermed kan PocketBooken i praksis åpne en hvilken som helst digital lærebok uten problemer:

  • Matematikk, med formler og grafer;
  • Naturfag, geografi og historie med illustrasjoner;
  • Fremmedspråk med forskjellige oppgaver og lydoppgaver

Gir også glede på fritiden

Lesing i seg selv gir stor glede og avslapning. Er ikke barnet ditt enig i dette? Vel, dette er ikke overraskende. Den gode nyheten er at lesebrettet er en perfekt innretning for å bli glad i lesing. Hvordan?

  • Barn elsker dingser! Hvis de må lese en bok, blir de nok mest fornøyd om de får lese på et moderne lesebrett med kraftig prosessor, en berøringsskjerm på 6, 7, 8 eller 10,3 tommer, frontlys eller intelligent SMARTlight, Bluetooth og lyd.
  • Forsøk å få barnet ditt interessert i lettleste tenåringsromaner eller tegneserier. Ja, PocketBook kan også vise grafiske formater. Og i sommer presenterer vi det første europeiske lesebrettet med siste generasjons fargeskjerm!
  • Les sammen med barnet ditt. Ingenting styrker forholdet mellom foreldre og barn som hyggelig fritid sammen. Hva med å lese bøker høyt for hverandre? Det vil ikke bare hjelpe barnet å bli en lesehest, men også med å utvikle retoriske og dramatiske evner.
Tilbake
Aa HD