#lesetipsfraenforfatter: Hva leser Erlend Loe?

17. april 2021

Siden debuten med Tatt av kvinnen (1993) har Erlend Loe blitt en av Norges mest kjente forfattere, med en variert og omfattende produksjon å vise til. I ukens #lesetipsfraenforfatter spør vi hva han leser – og så klart hva mer vi har i vente.

– Jeg leser ofte flere ting samtidig. Nå har kjæresten og jeg høytlesning av Douglas Stuarts Shuggie Bain. I tillegg leser jeg Charlie Kaufmanns forunderlige roman, Atkind, og et par andre bøker som er litt mer av og på.

I likhet med flertallet, er Loe en kar som ikke har et strengt leseplan-regime. Han tar lesingen heller som det faller seg.

– Vet i hvert fall at jeg kommer til å lese den nynorske nyoversettelsen av Virginia Woolfs Til fyret, og Der du kommer fra av Sasa Stanisic, sier han.

Selv er forfatteren kjent for sin enkle, humoristiske og til tider absurde stil, men har ingen særlige preferanser når han velger hvilke bøker som skal leses.

– Jeg leser egentlig alt som er godt skrevet. Men sans for mennesker og idéer er viktig, sier han, og legger til:

– Og det leser jeg gjerne i sofaen, i hengekøya eller på sengen.

Sammen med illustratør, Kim Hiorthøy, er Loe aktuell med nok en gøyal kryddermiks i rekken av humoristiske bøker. Tross nylig lansering av Hvem rumpet brunosten, får skrivepennen ikke hvile.

– Jeg skriver på noe hele tiden. Akkurat nå har jeg rotet meg borti flere tv-serier og filmmanus, så den boken jeg trodde jeg var i gang med, ligger litt brakk og føler seg ikke sett.

– Men det kan være noe bra, altså. For da vokser lysten til å skrive den!

Etter vår mening er all tekstproduksjon god tekstproduksjon. Vi gleder oss til fortsettelsen.

Har du lyst å lese de samme bøkene som Loe? Eller kanskje en av hans nyeste utgivelser? Du finner bøkene tilgjengelig som e-bøker til din PocketBook.

God lesing!

Tilbake
Aa HD