Gjør deg klar til å bli skremt! De 10 beste bøkene til Halloween

21. oktober 2019

På årets skumleste merkedag har vi samlet de mest skremmende, merkelige og mystiske fortellingene som er skrevet, og som utvilsomt vil få deg i den rette stemningen …

Dracula av Bram Stoker

Alle kjenner navnet på denne vampyren, men ikke alle er kjent med historien hans. Vel, nå er det et perfekt tidspunkt å friske opp kunnskapen om Romanias mest berømte greve.

Frankenstein av Mary Wollstonecraft Shelley

En annen klassisk roman du definitivt burde lese, om vitenskapsmannen som skulle skape et bedre menneske, men i stedet skapte et grusomt monster.

Dr. Jekyll og Mr. Hyde av Robert Louis Stevenson

Det mørke og mystiske London på slutten av attenhundretallet gjør inntrykk. Denne mesterlige gotiske historien vil gi mer enn nok av inspirasjon til å lage et imponerende Halloween-kostyme.

Ondskapens hotell av Stephen King

Man kan knapt lage en liste med skumle bøker uten kongen av grøssere, Stephen King. Ondskapens hotell (org. The Shining) er utvilsomt et av hans beste verker. Det er på tide å sjekke om rom 237 fortsatt skremmer deg.

Nattsvermeren av Thomas Harris

Uansett om du har sett kultfilmen basert på boka eller ikke er dette en obligatorisk bok for alle thriller-elskere. Du vil garantert få en uhyggelig, men spennende opplevelse.

Samleren av John Fowles

En grøsser som ikke handler om spøkelser eller vampyrer, men grusomme handlinger utført av mennesker. En skremmende, men likevel vakkert skrevet fortelling.

Huset Ushers fall Edgar Allan Poe

En svært mørk og poetisk fortelling fra mesteren av makabre og mystiske historier. For best effekt anbefaler vi å lese den alene, sent på kvelden!

I en landlig by skjuler ondskapen seg bak et festlig karneval. To unge gutter prøver iherdig å redde alle. En perfekt Halloween-bok. (Denne boken er ikke oversatt til norsk).

House of Leaves av Mark Z. Danielewski

En uhyggelig historie som det er umulig å ikke bli oppslukt av, selv når hendene dine begynner å skjelve. En klassisk grøsserroman som har blitt en bestselger.

Rosemary’s Baby av Ira Levin

Nok en fortelling som har blitt verdensberømt etter at den ble filmatisert. Halloween er en ypperlig anledning til å lese romanen og se hvilken du synes er skumlest: boka eller filmen. (Denne boken er ikke oversatt til norsk).

Tilbake

Som mange selskaper, bruker PocketBook informasjonkapselteknologi for å forbedre din brukeropplevelse, for analytiske-og markedsføringsgrunner som er å vise deg relevante tilbud som er skreddersydd for dine interesser, mens du er på denne nettsiden og nettsidene til tredjeparter. PocketBook respekterer dine personvernrettigheter, så vi ber deg om å ta et øyeblikk for å se på Administrering av innstillinger for informasjonskapsler. Vær oppmerksom på at strengt nødvendige informasjonskapsler alltid er aktivert. Om du godkjenner bruken av alle informasjonskapslene, klikk Ok i dette oppsprettvinduet. For å lære mer om teknologien bak informasjonskapsler, fordelene med dem og hvordan PocketBook bruker dem, gå til vår Melding om informasjonskapsler.

Aa HD