Klar for Halloween? Her er syv uhyggelige anbefalinger som får deg i riktig stemning

22. oktober 2021

Oktober er tiden for å hygge seg med uhyggelige bøker, filmer og serier. Har du ennå ikke kommet i riktig stemning? Frykt ikke! Vi har samlet syv filmatiserte bøker som alle anses for å være noen av tidenes beste innen horror-sjangeren.

«Ondskapens hotell»

En av Stephen Kings mest populære romaner har kanskje fått en særlig høy status på grunn av filmadaptasjonen til Kubrick. Knapt noen kan kjedes av det gode, gamle plottet om en forfatter som sakte forsvinner inn i galskapen på et stort og øde hotell.

“Nattsvermeren”

Alle kan vel si seg enig i at det er langt mer skremmende når normale mennesker begår fryktelige handlinger, enn når utenomjordiske vesener gjør det. Thomas Harris roman om seriemorderen er grufull nok, men filmen med Anthony Hopkins i hovedrollen er kanskje enda verre.

«Dracula»

En desidert tidløs klassiker! Romanen om en av tidenes mest kjente vampyrer kan ikke gå ulest forbi. Glem vakre tenåringsvampyrer – Halloween er perfekt tidspunkt til å oppsøke den blodtørstige originalen.

«Ring»

Filmatiseringen av Koji Suzukis roman ble en ordentlig hit. Alle som kjenner til filmen har bildet av Samara lagret på netthinnen. Men trodde du den originale boken var mer uskyldig enn filmen? Da må du tro om igjen. Dette er en grøssende god kultklassiker som alle bør få med seg.

«Rosemary’s Baby»

Den bisarre og mørke stemningen i Ira Levins roman ble på brilliant vis transformert til skjermen av Oscar-vinneren Roman Polanski. Fremstillingen av okkultisme er såpass realistisk, både i perm og på skjerm, at den skremmer vettet av enhver.

«Dont Look Now»

Venezia, død, spøkelser og rare forestillinger… Daphne du Mauriers roman er ikke bare skummel, men klarer også å fange de vakre omgivelsene i Italia. Det gjør også filmatiseringen til Nicolas Roeg.

«Exorcisten»

William Friedkins film om den unge jenten som blir bebodd av en demon fortjener sin posisjon som en av verdens kinoklassikere. Interessant nok var faktisk forfatteren av den originale romanen, William Peter Blatty, med som manusforfatter. Kanskje derfor både boken og filmen ble en fryktelig stor suksess?

Halloween video bonus from PocketBook. Watch now!

Tilbake

Som mange selskaper, bruker PocketBook informasjonkapselteknologi for å forbedre din brukeropplevelse, for analytiske-og markedsføringsgrunner som er å vise deg relevante tilbud som er skreddersydd for dine interesser, mens du er på denne nettsiden og nettsidene til tredjeparter. PocketBook respekterer dine personvernrettigheter, så vi ber deg om å ta et øyeblikk for å se på Administrering av innstillinger for informasjonskapsler. Vær oppmerksom på at strengt nødvendige informasjonskapsler alltid er aktivert. Om du godkjenner bruken av alle informasjonskapslene, klikk Ok i dette oppsprettvinduet. For å lære mer om teknologien bak informasjonskapsler, fordelene med dem og hvordan PocketBook bruker dem, gå til vår Melding om informasjonskapsler.

Aa HD