#lesetipsfraenforfatter: Hva leser Helene Flood?

29. mars 2021

Trenger du inspirasjon til årets påskelektyre? I ukens #lesetipsfraenforfatter har vi spurt en av landets ypperste spenningsforfattere, Helene Flood, om hva hun har på leseagendaen for øyeblikket. Her er det både thriller og kos å finne.

– Hva leser du nå?

– Som regel leser jeg mange bøker på en gang. Nå leser jeg Lang, lysende elv av Liz Moore, Rasende binne av Ingebjørg Berg Holm og Kven drap far min av Edouard Louis. Blant annet, sier hun.

– Hva liker du best å lese?

– Jeg er altlesende, og liker klassikere, nye romaner, sakprosa, poesi og samtidsdramatikk. Gjerne litt av alt samtidig, variasjon er gull, forteller Flood.

– Hva har du planer om å lese i 2021?

– Øverst på lista står Melkemannen av Anna Burns, Ein gong var dei ulvar av Therese Tungen og The Question of German Guilt av Karl Jaspers, sier Flood.

– Hvor liker du best å lese?

– I begynnelsen av en bok trenger jeg ro, da leser jeg hvor som helst der jeg kan være i fred og det er stille. Når jeg har kommet godt inn i det, kan jeg lese på en byggeplass, om så skulle være.

På spørsmål om vi har spennende nytt i vente fra forfatteren, svarer Flood at hun nylig har sendt «Elskeren» til språkvask, en ny psykologisk thriller som kommer for salg til sommeren.

– Så akkurat nå pusler jeg med noe annet nytt. Teksten er i den fasen der alt er mulig. Det er en veldig deilig følelse, avslutter hun.

Helene Flood (f. 1982) opplevde alle krimdebutanters store drøm da hun debuterte med Terapeuten i 2019. Spenningsromanen ble en umiddelbar kritikerfavoritt, og allerede før utgivelse var bokens rettigheter solgt til 27 land. I tillegg er en Hollywood-versjon av boken under produksjon.

Ble du inspirert til å lese de samme bøkene som Flood? Eller kanskje du vil begi deg ut på Terapeuten (2019), før Elskeren (2021) kommer for salg? Du finner titlene som e-bøker til din PocketBook.

God lesing!

Tilbake

Som mange selskaper, bruker PocketBook informasjonkapselteknologi for å forbedre din brukeropplevelse, for analytiske-og markedsføringsgrunner som er å vise deg relevante tilbud som er skreddersydd for dine interesser, mens du er på denne nettsiden og nettsidene til tredjeparter. PocketBook respekterer dine personvernrettigheter, så vi ber deg om å ta et øyeblikk for å se på Administrering av innstillinger for informasjonskapsler. Vær oppmerksom på at strengt nødvendige informasjonskapsler alltid er aktivert. Om du godkjenner bruken av alle informasjonskapslene, klikk Ok i dette oppsprettvinduet. For å lære mer om teknologien bak informasjonskapsler, fordelene med dem og hvordan PocketBook bruker dem, gå til vår Melding om informasjonskapsler.

Aa HD