#lesetipsfraenforfatter: Hva leser Lars Saabye Christensen?

25. februar 2021

For snart 50 (!) år siden debuterte Lars Saabye Christensen (f. 1953) med Grønt lys (1972). Diktsamlingen ble utgitt på eget forlag og solgt på åpen gate på Karl Johan. I dag er han en av nyere norsk litteraturs mest populære og virksomme forfattere, best kjent som lyriker og prosaist.

I ukens #lesetipsfraenforfatter har vi spurt hva den romanaktuelle forfatteren har på leseagendaen for øyeblikket. Selv den travleste skribent tar seg god tid til å lese andres verk!

Hva leser du nå?

- Jeg er akkurat ferdig med Vigdis Hjorths Er mor død. Det er en fabelaktig roman hvor motivene hennes er konsentrert i ren form.

Hva liker du best å lese?

- Jeg liker aller best å lese poesi på første klasse i et tog på vei gjennom Europa!

Hva har du planer om å lese i 2021?

- Jeg skal lese debutanter og klassikere, annenhver en.

Selv er Lars Saabye Christensen aktuell med romanen En tilfeldig nordmann (2021). I likhet med en lang rekke av hans andre utgivelser, har romanen mottatt strålende kritikk. Mon tro om han også kaprer en litterær pris for denne?

Ønsker du å lese En tilfeldig nordmann (2021), eller et annet verk fra Saabyes omfattende bibliografi, kan disse enkelt lastes ned som ebøker til din PocketBook.

God lesing!

(Foto: Magnus Stivi/Cappelen Damm)

Tilbake

Som mange selskaper, bruker PocketBook informasjonkapselteknologi for å forbedre din brukeropplevelse, for analytiske-og markedsføringsgrunner som er å vise deg relevante tilbud som er skreddersydd for dine interesser, mens du er på denne nettsiden og nettsidene til tredjeparter. PocketBook respekterer dine personvernrettigheter, så vi ber deg om å ta et øyeblikk for å se på Administrering av innstillinger for informasjonskapsler. Vær oppmerksom på at strengt nødvendige informasjonskapsler alltid er aktivert. Om du godkjenner bruken av alle informasjonskapslene, klikk Ok i dette oppsprettvinduet. For å lære mer om teknologien bak informasjonskapsler, fordelene med dem og hvordan PocketBook bruker dem, gå til vår Melding om informasjonskapsler.

Aa HD