#lesetipsfraenforfatter: Hva leser Lucinda Riley?

12. mai 2021

Hun har lagt på toppen av internasjonale bestselgerlister i mange år og er en av verdens mestselgende forfattere. I ukens #lesetipsfraenforfatter spør vi hva dronningen av historiske familieromaner har på leseagendaen.

– Akkurat nå leser jeg en bok om den franske skulptøren Paul Landowski. Det er en del av research til min neste bok, sier Lucinda Riley.

Den irske forfatteren har i disse dager verdenslansering av den syvende romanen i serien De syv søstre. Bokrekken er inspirert av mytologien rundt stjernebildet med samme navn, og gjenspeiler hennes interesse for historie og myter:

– Jeg foretrekker å lese historiske romaner, altså fiktive skildringer av fortiden. Men jeg bruker også mye tid på å lese ikke-fiktive historiebøker, forteller hun:

– Jeg tror det er fordi at jeg finner fortiden mer interessant enn nåtiden. I mange av mine bøker tar jeg utgangspunkt i ekte karakterer og hendelser fra tidligere tider.

Lucinda Riley (55) skrev sin første bok som 24-åring. Siden den gang har hun solgt over 15 millioner eksemplarer på verdensbasis, drøye 1,6 millioner av dem i Norge. Litteraturen har alltid spilt en viktig rolle i hennes liv. Særlig er det fem forfattere som har satt sine spor.

– Mine favorittforfattere er Edith Wharton og F. Scott Fitzgerald. Liker spesielt godt The Great Gatsby av Fitzgerald, Madame Bovary av Gustave Flaubert, Stormfulle høyder av Emily Brontë og Ulvetid av Hilary Mantel, sier hun.

– Skal jeg komme med én anbefaling, må det være å lese alt F. Scott Fitzgerald har skrevet.

Rileys nyeste roman, Den savnede søsteren, tar for seg den siste adoptivsøsterens opphav. Men finalen er ennå ikke her:

– Det er veldig travle dager nå, men jeg jobber med den siste romanen i Syv søstre-serien. Den vil handle om Pa Salt, faren til de adopterte søstrene, avslører hun.

Vi gleder oss til fortsettelsen!

Har du lyst å lese Lucinda Rileys favoritter? Eller kanskje du fortsatt ikke har lest De syv søstre? Du finner de tilgjengelig som e-bøker til din PocketBook, blant annet hos Norli bokhandel.

Tilbake

Som mange selskaper, bruker PocketBook informasjonkapselteknologi for å forbedre din brukeropplevelse, for analytiske-og markedsføringsgrunner som er å vise deg relevante tilbud som er skreddersydd for dine interesser, mens du er på denne nettsiden og nettsidene til tredjeparter. PocketBook respekterer dine personvernrettigheter, så vi ber deg om å ta et øyeblikk for å se på Administrering av innstillinger for informasjonskapsler. Vær oppmerksom på at strengt nødvendige informasjonskapsler alltid er aktivert. Om du godkjenner bruken av alle informasjonskapslene, klikk Ok i dette oppsprettvinduet. For å lære mer om teknologien bak informasjonskapsler, fordelene med dem og hvordan PocketBook bruker dem, gå til vår Melding om informasjonskapsler.

Aa HD