#lesetipsfraenforfatter: Hva leser Mari Grydeland?

21. mai 2021

Mari Grydeland debuterte som forfatter i 2004 med romanen Vi kan godt kysse, som hun skrev med journalistkollega Jan Zahl. Våren 2021 debuterer hun som barnebokforfatter med Kys mik på Aschehoug. Vi har spurt henne hva hun anbefaler den yngre leserskaren.

– Her i huset har vi hatt ekstremt stor glede av trilogien til Lars Joachim Grimstad om Statsminister Fahr & Sønn. Veldig spennende og morsomme bøker!

– Ellers har du selvsagt klassikerne som Harry Potter og Maria Parrs Tonje Glimmerdal. Iben Akerlies Lars er lol og begge bøkene om Buffy By av Ingeborg Arvola er også helt fantastiske, sier hun.

– De som er glade i illustrasjoner bør prøve Søstre og Drama av Raina Tegelmeier, samt Ti kniver i hjertet av Nora Dåsnes. Jeg vil absolutt anbefale foreldre å lese høyt for barna i denne aldersgruppen også, selv om de klarer selv. Da er sjansene mye større for at de lar seg fengsle. Spesielt gutter i alderen 8 til 11.

Siden hun selv var ung, har barneboklandskapet endret seg mye. Nye forfattere og trender har kommet til, men noen helter forsvinner aldri.

– Da jeg var liten var det Roald Dahl som var favoritten. Det er fortsatt gøy å lese Dahl for ungene, men nå som voksen er det multitalentet Tove Jansson som er den største helten for meg. Jeg har et lite alter til henne i stua, forteller hun.

Selv har forfatteren alltid hatt et nært forhold til litteraturen, og innrømmer at tidspunktet kan ha spilt en rolle.

– Konkurransen fra mobiltelefoner og playstation fantes ikke da jeg selv var ung. Ikke rart jeg dro med meg stappfulle bæreposer fra Deichman på Romsås hver uke. Jeg hadde ikke noe annet å gjøre!

I tillegg til å skrive bøker, er Grydeland anmelder for Aftenposten og har lang erfaring fra TV og journalistikk. Det er mye som tilsier at vi har mer i vente fra henne, både store og små.

– Akkurat nå holder jeg på med en sakprosabok for voksne. Jeg har også et par barnebok-prosjekter som surrer og går oppi kneipen også. Helt ærlig gleder jeg meg mye mer til å skrive på dem!

Vi gleder oss til fortsettelsen!

Har du lyst å lese de samme bøkene som Mari Grydeland for dine små? Eller kanskje sjekke ut Kys mik? Du finner de som e-bøker til din PocketBook, blant annet hos Norli bokhandel.

God lesing!

Tilbake

Som mange selskaper, bruker PocketBook informasjonkapselteknologi for å forbedre din brukeropplevelse, for analytiske-og markedsføringsgrunner som er å vise deg relevante tilbud som er skreddersydd for dine interesser, mens du er på denne nettsiden og nettsidene til tredjeparter. PocketBook respekterer dine personvernrettigheter, så vi ber deg om å ta et øyeblikk for å se på Administrering av innstillinger for informasjonskapsler. Vær oppmerksom på at strengt nødvendige informasjonskapsler alltid er aktivert. Om du godkjenner bruken av alle informasjonskapslene, klikk Ok i dette oppsprettvinduet. For å lære mer om teknologien bak informasjonskapsler, fordelene med dem og hvordan PocketBook bruker dem, gå til vår Melding om informasjonskapsler.

Aa HD