#lesetipsfraenforfatter: Hva leser Nina Grünfeld?

19. mars 2021

Sliter du med å velge bok? I ukens #lesetipsfraenforfatter har vi intervjuet filmregissør og forfatter, Nina Grünfeld (f. 1966). Her er det mye god inspirasjon å hente!

– Hva leser du nå?

– Jeg leser nesten alltid flere bøker samtidig. Nå forbereder jeg meg til en litterær samtale som jeg skal lede på Deichman i Bjørvika i april, og leser Kristian Klausens Anne F. Dessuten leser jeg Aasne Linnestås nye, poetiske roman Dagny og Thomas Hylland Eriksens Appenes planet. I går kveld avsluttet jeg den britiske komikeren David Baddiels Jews don't count, som er hysterisk morsom, tankevekkende og dypt deprimerende, forteller hun.

– Hva liker du best å lese?

– Gode bøker! Har nok en hang mot karakterdrevne historier, slik vi sier i filmbransjen, men leser også stadig mer sakprosa. Kanskje det er et alderdomstegn?

– Hvor liker du best å lese?

– I sofaen og i sengen, til jeg sovner. Men hører også mye på lydbøker og podcast, gjerne mens jeg går tur. Med noe bra på øret kan jeg med glede gyve løs på ting jeg ellers prokrastinerer, som for eksempel å vaske tak, sier Grünfeld.

– Hva har du planer om å lese i 2021?

– På lista nå står Hege Duckerts Norsk kvinnehistorie på 200 sider. Jeg har også planer om å bli bedre kjent med Lars Mytting i 2021, og likeså Olaug Nilssen. I tillegg kommer jeg nok til å låne Monica Isakstuens Mine venner av min venninne ganske snart. Ellers blir det en del faglitteratur og alltid noe om krigen, forteller hun.

På spørsmål om Nina Grünfeld har et skriveprosjekt på gang nå, svarer skribenten at hun til enhver tid har tekst på blokken, enten det er en artikkel, et filmmanus eller en bok:

– Akkurat nå jobber jeg med en fagbok om bruken av voice over og rekonstruksjon i dokumentarfilm, også smugskriver jeg på noe med spenning.

Vil du å lese de samme bøkene som Grünfeld? Eller kanskje du ennå ikke har fått lest hennes kritikerroste roman, Frida. Min ukjente farmors krig (2020)? Du finner de tilgjengelig som e-bøker til din PocketBook.

God lesing!

Tilbake

Som mange selskaper, bruker PocketBook informasjonkapselteknologi for å forbedre din brukeropplevelse, for analytiske-og markedsføringsgrunner som er å vise deg relevante tilbud som er skreddersydd for dine interesser, mens du er på denne nettsiden og nettsidene til tredjeparter. PocketBook respekterer dine personvernrettigheter, så vi ber deg om å ta et øyeblikk for å se på Administrering av innstillinger for informasjonskapsler. Vær oppmerksom på at strengt nødvendige informasjonskapsler alltid er aktivert. Om du godkjenner bruken av alle informasjonskapslene, klikk Ok i dette oppsprettvinduet. For å lære mer om teknologien bak informasjonskapsler, fordelene med dem og hvordan PocketBook bruker dem, gå til vår Melding om informasjonskapsler.

Aa HD