10 optimistiske bøker som vil få deg til å smile

1. april 2020

Å tenke positivt og holde humøret oppe er alltid viktig. Akkurat nå er det ekstra viktig. Derfor anbefaler vi deg å sjekke ut denne lista over bøker som garantert får deg til å trekke på smilebåndet. Fortellingene rommer også varme og vennlighet - nettopp hva vi trenger akkurat nå.

Husk at du kan kjøpe elektroniske bøker og få umiddelbar tilgang, uten å forlate hjemmet ditt.

Naïve. Super av Erlend Loe
Erlend Loe har på en svært treffende måte tegnet et bilde av en moderne, ung mann på konstant leting etter seg selv. En ironisk og morsom roman, som har mye mer dybde enn ved første øyekast. I et enkelt, og bevisst primitivt språk tar boka opp sentrale spørsmål i livet for mennesker i alle aldre.

Tre menn i en båt av Jerome K. Jerome
Hvis du ser en person gapskratte med en bok i hånden, er det ikke usannsynlig at han leser Tre menn i en båt. Dette er britisk humor av ypperste klasse, med latterlige og absurde situasjoner, og karakterer som du vil gjenkjenne både deg selv og vennene dine i.

Så kom vi til slutten av Joshua Ferris
Ferris skriver på en lattermild måte om livet på kontoret i reklamebyrået der han jobber, som han ser på som sin halvveis fungerende familie. Omgivelsene er tidvis ganske merkelige, og det handler om å komme seg gjennom hverdagens uten å miste forstanden.

Harens år av Arto Paasilinna
I denne boka kjører hovedpersonen over en hare, men klarer å redde det lille dyret. Deretter tar han haren med seg på en rundtur i Finland. Høres det tullete ut? Ikke for Vatanen, en journalist som opplever en midtlivskrise. Mens han trasker rundt i landet med en hare i lomma, havner han i det merkeligste og mest komiske situasjoner.

Åpenbart ingen nabo av Joakim Kjørsvik
Dette er en samling av rundt 60 korte og komiske historier, med en typisk tørr, norsk humor. Historiene tar opp velkjente temaer og situasjoner som hovedpersonen havner i, og forfatteren overdriver til det komiske i sine beskrivelser. Denne boka vil gjøre deg både flau og i godt humør på en gang.

Haikerens guide til galaksen av Douglas Adams
Dette er en bok med underholdende, ganske sprø, og veldig nyttige instruksjoner om hvordan man haiker seg gjennom galaksen. Om du ikke har lest Douglas Adams’ fabelaktige bøker er du svært heldig, fordi du har en av de mest fascinerende og morsomste reisene i litteraturens verden foran deg. Og forresten, ikke døm denne boka ut fra TV-serien eller andre biprodukter, for de er langt ifra så gode som originalen.

Den store barnesitatboka av Unni Lindell
En samling sitater fra barnemunn som omhandler de fleste sider av livet og verden et barn introduseres for. Boka byr på en herlig dose skråsikkerhet og bastante konklusjoner, men også spørsmål som i bunn og grunn er ganske gode. Denne boka kan man ikke lese uten å le høyt.

The Innocents Abroad av Mark Twain (på engelsk)
Et skip fullt av amerikanere reiser verden rundt i seks måneder. Mark Twain beskriver i sin vanlige stil de morsomme situasjonene som amerikanske turister havner i, og deler spennende inntrykk av forskjellige kulturer og tradisjoner. I likhet med forfatterens verdensberømte romaner om eventyrene til Tom Sawyer og Huckleberry Finn, vil denne boka umiddelbart fange oppmerksomheten din.

Hjemme - en kort historie om de nære ting av Bill Bryson
Denne er kanskje ikke først og fremst morsom, men den er vittig, lettlest og interessant. Og så passer den jo svært godt i en tid der alle stort sett er hjemme. I denne boka går Bryson gjennom alle rommene i huset, og forteller oss hvorfor de er som de er, og om opprinnelsen til alle tingene vi fyller dem med - fra salt og pepperbøsser til dressjakker.

Rosie Is My Relative av Gerald Durrell (på engelsk)
Hva gjør man hvis man arver masse penger? En million alternativer dukker raskt opp. Hva skal man gjøre med den arvede elefanten? Vel, det er litt mer komplisert. Men ikke for hovedpersonen i denne boka, som får seg mange morsomme opplevelser med elefanten Rosie. I likhet med andre verk av den berømte zoologen Gerald Durrell, er denne historien full av humor og kjærlighet til dyr.

Tilbake
Aa HD