Her er 10 lettleste, romantiske bøker med en lykkelig slutt

7. februar 2020

Anna Karenina, Romeo og Julie, Den store Gatsby, Kjærlighet i koleraens tid… Dette er bare noen av de mange vakre, men tragiske kjærlighetshistorien som er skrevet. Det er ikke alltid like lett å finne de virkelig velskrevne, men lettleste og morsomme romantiske fortellingene. Derfor har vi, i anledning Valentine’s Day, samlet ti virkelig underholdende romaner med en god slutt.

Anna og det franske kysset av Stephanie Perkins

En bestselger om en amerikanske Anna, som mot sin vilje må flytte til Paris for å gå på internatskole. Hun må reise fra alt hun er glad i, ikke minst kjæresten. Hun finner seg imidlertid raskt til rette i sitt nye, franske miljø. Bekjentskapet med den sjarmerende Etienne skal snart snu livet hennes på hodet. En lettlest og morsom bok, som garantert får deg i godt humør.

Bridget Jones' dagbok av Helen Fielding

Den uforutsigbare, intelligente, ærlige, og en passe dose gale Bridget finner ut at hun endelig er klar for et seriøst forhold. Utfordringen er bare å finne den andre halvparten i forholdet. Alle menn som ser ut til å være hyggelige viser seg å være snobber eller playboys. Dette er en brilliant fortalt historie, full av humor, som viser hvordan ekte kjærlighet vil dukke opp, før eller siden.

Mitt (ikke så) perfekte liv av Sophie Kinsella

Katie har en leilighet i drømmebyen London, en lovende karriere, og et liv fullt av interessante mennesker og sosiale aktiviteter. Det er i alle fall slik det ser ut på Instagram. Virkeligheten er en ganske annen. Egentlig leier hun en bitteliten ettroms leilighet der hun stadig har uenigheter med naboene. Hun hater jobben sin, og føler seg ofte ensom. Etterhvert innser hun at for å forandre situasjonen må hun ta mot til seg og slippe ekte følelser inn i livet.

Drømmen om Rosie av Graeme Simsion

Hvordan skal man finne den perfekte jenta når ting aldri går lenger enn til første date? I sitt søk etter en fremtidig kone lager den unge forskeren Don et 30-siders spørreskjema for å luke ut upassende kandidater. For han vet akkurat hvordan hans sjelevenn skal være. Så når han møter den fjollete, temperamentsfulle og totalt upassende (etter hans standard) Rosie, blir livet snudd på hodet.

Saman er ein mindre aleine av Anna Gavalda

Anna Gavaldas bøker er som snøkrystaller - de har klare likheter, samtidig som hver og en er helt spesiell. Dette er en vakker og varm fortelling som finner sted i hjertet av Paris, kanskje verdens mest romantiske by. Hver av karakterene opplever indre uro, og problemer med å finne sin plass. Sammen klarer de likevel å komme over problemene sine, og endelig finne ro og lykke.

The Hating Game av Sally Thorne (engelsk)

Dette er en morsom og lettlest fortelling om to kolleger som virkelig hater hverandre. Lucy synes Joshua er kjedelig, arrogant og pirkete, mens Joshua ikke kan fordra Lucy’s eksentriske væremåte, overdrevent fargerike bekledning og evige optimisme. Over tid utvikler imidlertid forholdet seg til sympati, og til slutt til kjærlighet. Romanser på kontoret er neppe et nytt tema, men humoren og oppriktigheten i denne fortellingen gjør det til en fantastisk bok om menneskelige følelser.

Metroland av Julian Barnes (engelsk)

En prisvinnende fortelling om vennene Toni og Christopher som vokser opp utenfor London. Begge misliker store deler av det etablerte forstadslivet, og bestemmer seg for aldri bli som familiene som bor her. Christopher reiser til Paris for å oppleve opprøret i 1968, men han går glipp av det meste fordi han er for opptatt med å ha sex. Når han senere i livet er tilbake i forstaden med kone og barn, konfronterer Toni han med at han har blitt akkurat som menneskene de foraktet. Christopher er tvunget til å ta et valg.

Appelsinpiken av Jostein Gaarder

15-åringen Georg kommer over et brev skrevet av faren hans, som døde da Georg kun var fire år. I brevet forteller faren Georg historien om hvordan han traff og forelsket seg i moren. Selv om dette er en rørende historie, er det også en oppløftende og morsom fortelling, full av humor og kjærlighet.

Påfuglemporiet av Jojo Moyes

Den britiske forfatteren Jojo Moyes regnes som en mester innen følelsesladde fortellinger. Denne boken handler om Suzanna Peacock som sliter med arven etter sin vakre, populære og mektige mor. Butikken “Påfuglemporiet” er det eneste stedet hun trives, og det er også her hun møter ekte venner, som Alejandro fra Argentina.

PS fra Paris av Marc Levy

En vakker og eventyraktig fortelling om den amerikanske forfatteren Paul, og den britiske skuespilleren Mia. Begge går gjennom en vanskelig tid, og tilfeldigvis tar begge veien til Paris for å få et avbrekk fra sitt vante liv. Der blir Paul overbevist om å gå på date med Mia. Selv om de tviholder på statusen sin som “bare venner”, ser det ut som skjebnen har andre planer for dem. Boken er skrevet på en lett, morsom og livlig måte, der man utvikler en kjærlighet til hovedpersonene.

Tilbake
Aa HD